Miért ilyen olcsó?

Miért ilyen olcsó?
Néha feljön ez a kérdés is.. készültem már írni erről is kicsit bővebben, de mindig elmaradt. Most pótlom..
Azt tudni kell, hogy én nem szeretem a túlbonyolított dolgokat, legyen szó szerelékről, vagy csalikról, csalizásról.
Így vagyok a bojlikkal is. Amikor elkezdtem csinálni a golyókat, televágtam én is mindennel, egy recept állt 30 féle összetevőből, teljesen feleslegesen. Nem fogtam többet, mint az olcsóbb decathlonos bojlikkal, régebben használtam, amikor még 700ft volt /kg, bár ez tényleg jó régen volt.
Ezért én a bojlikba nem rakok robin redet, különböző drága előemésztett liszteket, stb... én pl hallisztből lengyelt használok. Ez a liszt például kb 60%-os fehérje és 15-18% zsírtartalmú. Teljesen jó! Ugyanígy vagyok minden mással, keresem az olcsóbb, de jó alapanyagokat, és nem a különböző csaligyártással is foglalkozó oldalaknál kell ezeket megvenni, horror áron... csak hogy érzékeltessem, az egyik jól ismert oldalon (nevet direkt nem írok) a yellow birdy 2500ft/kg, míg ugyanezt olaszból meglehet venni 900-ért.
Nem tömöm tele tartósítóval. Ahhoz hogy boltban elálljon 2-3 évet, egy komplett vegyicsapást kell alkalmazni, mondanom sem kell, hogy nem túl fasza dolog, és ez árban is meglátszik, plusz 400-500 forintot jelent /kg, hogy így lehessen tárolni.
Másik a csomagolás, akik már vásároltak tőlem, tudják, hogy a lehető legolcsóbb módon oldom meg. Zacskó heggesztve, ráírom, hogy mivan benne, és ennyi. Ezt sem kell pluszban kifizetnetek. Persze, ha boltban is bent lenne, akkor kicsit változtatni kellene rajta, de akkor sem vinném túlzásba.
Még akkor nem beszéltünk a rezsiről, gyártási költségekről, munkaerőt kifizetni, stbstb.. Szóval ami Te boltban megveszel 4-5 ezer ft-ért, akkor már szerintem nagyon extra ha a fele pénz benne van az anyagban, de ez nagyon optimista becslés..
Egy másik fontos dolog, hogy én nem akarok villát venni a balatonon jövőhéten...